Utazás

Félrevezető módon próbálják lenyomni egymást a fapadosok

Úgy kínálnak repülőjegyeket oda, ahova a Wizz Air már nem repül, mintha az utasokat mentenék.

Trükkös, félrevezető reklámkampányt folytat a Ryanair annak érdekében, hogy előnyt szerezzen az ukrán piacon. Erről ír a Forbes, amely megvizsgálta, milyen hirdetést tett közzé az ír fapados légitársaság. Reklámjukban mentőjegyet kínálnak azoknak az utasoknak, akiket a Wizz Air mégsem visz el Odesszába. 

Arról nem szól a Ryanair a mentőjegyes bejelentésében, hogy a Wizz Air biztonsági okokra hivatkozva döntött a szüneteltetés mellett, a cég közlése szerint a felújítás alatt álló futópálya abban az időszakban nem felel majd meg a szigorú biztonsági követelményeiknek. Ez alapján viszont inkább az a kérdés, hogy a Ryanairnek ezek szerint enyhébbek a biztonsággal kapcsolatos elvárásai – írja a Forbes. Hozzáteszik, a mentőjegyes megfogalmazás sem helytálló, mert itt nem arról van szó, hogy egy légitársaság leállása miatt elbukták az utazásukat és a jegyre kifizetett pénzüket is az utasok, mivel a szokott módon átfoglalhatnak későbbi vagy korábbi járatra, vagy elállva az utazástól visszakérhetik a jegyárat. Másrészt a Ryanair ajánlata nem kizárólag a hoppon maradt utasoknak szól, hanem bárki vehet a mentőnek nevezett jegyekből. 

Fotó: Wikipédia

A Ryanair abból a szempontból jogosan hirdet, hogy az útvonalhálózat változása tekintetében valóban megbízhatóbb a szolgáltatásuk. A Wizz Air jóval gyakrabban zár be olyan útvonalakat, amelyeket meghirdetett és eladott rájuk jegyeket. A Ryanairnél jellemzőbb, hogy a menetrendi időszakok végén hagynak fel a nem működő útvonalakkal, egyszerűen nem hirdetik meg őket a következő periódusra. 

A jelenlegi, félrevezetőnek tűnő reklámkampányt az magyarázza, hogy a két fapados légitársaság komoly pozícióharcot folytat az ukrán piacon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top