Utazás

Albínó gigabusát fogtak ki a Palatinus-tóból

2020. április 20-a emlékezetes nap lesz a tó életében. 26 kilós, albínó busa akadt egy pecás horgára.

A dorogimedence.hu írása szerint Veres Zoltán uszkve 40 éve horgászik, a Palatinus-tó már jó 10 éve az egyik törzshelye. A portálnak azt nyilatkozta, hogy négy évtizednyi pecázás során még sosem fogott ki ilyen halat, pedig sokfelé horgászott már. „Véletlen fogás volt, harcsapergetés közben akadt a horogra. Először azt hittem, hogy harcsa, viszont amikor megláttam, nagyon meglepődtem” – mondta. Hozzátette azt is, hogy tudomása szerint három ilyen busa él a tóban, és hogy szerinte a középső lehet. A férfi arról is beszámolt, hogy a busát direkt nem is lehet kifogni, mivel planktonokkal táplálkozik, tehát a vizet szűri, és úgy jut a táplálékához. Kész véletlen, hogy ez a gigahal horogra akadt

A portál Sztahovits Pétert, a Dorogi Bányász Horgász Egyesület elnökét is megkérdezte, hogy látott-e már ilyen albínó busát, mire ő közölte, hogy igen, és hogy tudott is az itt élő példányokról, elmondása szerint ezek közül a legnagyobb úgy fél mázsa lehet. Sztahovits máshol még nem látott albínó busát. 

Albínók is, állatok is, mutatjuk is őket: 

Kifogott busa

Busa feldolgozás előtt / Fotó: Wikipedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top