Utazás

Így mehetsz idén Horvátországba nyaralni

Az ország turisztikai minisztere egy rádióinterjú során beszélt arról, hogy készülnek a nyári szezonra, és hogy mik a lehetőségei a magyar, illetve más külföldi országok turistáinak, ha Horvátországba készülnének.

Gari Cappelli elmondta, hogy Csehországgal például egy „turistafolyosó” létrehozásáról tárgyalnak, és hogy azoknak a turistáknak, akik igazolni tudják, hogy nem fertőződtek meg a koronavírussal, elképzelhető a bejutás. A turisztikai miniszter hozzátette, hogy egy hasonló modell működhet az osztrák és a magyar turisták számára is.

A Portfolio.hu megjegyzi, hogy a kezdeményezés cseh utazásszervezők részéről érkezett, az elképzelés lényege, hogy akik igazolják, hogy nem fertőzöttek, repülőgéppel vagy akár autóval is beutazhatnak Horvátországba. A cikkből kiderül, hogy az ország erősen függ a külföldi turistáktól, mivel a teljes turizmus 90 százalékát adják.

A horvátországi Dubrovnik látképe a tenger felől

A horvátországi Dubrovnik látképe (Fotó: Profimedia)

Mindeközben a horvát egészségügyi hivatalok azt mondják, hogy olyan országokból, ahol a horvátországinál több megbetegedés fordult elő, nem utazhatnak be hozzájuk. 

Horvátországban a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat május 4-ig meghosszabbították. Nem szabad tömegrendezvényeket tartani, és hasonlóan az itthoni helyzethez: az üzletek nagy része zárva van, kivéve az élelmiszerüzleteket, gyógyszertárakat, benzinkutakat.

A Portfolio.hu megjegyzi, hogy a turizmus a horvát GDP ötödét adja, tavaly közel 20 millió turista érkezett az országba, köztük 700 ezren Csehországból.

Horvátország? Utazás? Nem véletlen imádjuk, olvass még az országról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top