Utazás

A világ három legszebb strandja, ahova el kell jutni egyszer az életben

Nem utazhatunk, de azért álmodozni szabad. Látogass el velünk a világ három legszebb strandjára!

Nem akarjuk fájdítani a szívedet, csupán már annyira megcsömörlöttünk a sok otthonüléstől, hogy muszáj legalább fejben nagy utazásokat tenni, hogy ne golyózzunk be teljesen. Idén nyáron még lehet, hogy nem lesz esélyünk a világban kalandozni, de azért oda tudjuk magunkat képzelni a tengerpartokra, ahogy a hajunkba kap a szél és a homokba süllyednek a lábujjaink. A következő három strand olyan hely, amitől oda meg vissza lennénk, ha vethetnénk élőben rájuk egy pillantást, és valószínűleg soha többé nem is akarnánk hazatérni.

1. Luskentyre, Skócia

A Harris szigeten, Skóciában található az a tengerpart, ahol annyira kéken ragyog a víz, hogy annál kékebbet még sosem láttál. Az azúrkék víz és a fehér part kontrasztja hihetetlen látványt nyújt, és el is felejted tőle, hogy nem a trópusokon, hanem épp Skóciában jársz képzeletben strandolni.

2. Awaroa, Új-Zéland

Új-Zéland szívében, az Abel Tasman Nemzeti Parkban zöld dzsungelben csillog az Awaroa Beach vize. A látvány annyira szép, hogy azonnal bele akarnál ugrani a vízbe ruhástul. A partszakasz olyan fontos az ott lakóknak, hogy amikor 2016-ban felmerült, hogy befektetők megvásárolnák, inkább összedobták a rávalót és megvették, hogy megőrizzék eredeti szépségében. Sikerült a művelet, így használhatják az utazók is a strandot, természetesen a megfelelő tisztelettel, a környezetre vigyázva.

Utazz velünk képzeletben a világ legszebb strandjaira

Új-Zéland strandja lélegzetelállítóan szép (Kép: Unsplash)

3. Fakarava, Francia Polinézia

Fehér és rózsaszín homok fedi Fakarava partszakaszát, ahol folyton jó idő van, és ahol gyakran fedetlen keblekkel strandolnak a nők. A tenger itt a ritka halak kánaánjával várja a halkedvelőket, és vibráló színeivel megihleti a festőket is, mint Matisse-t a kék periódusában. Nem tudunk rá más jelzőt, mint hogy paradicsomi hely, bármikor ideköltöznénk örökre.

Nézd meg a világ legveszélyesebb strandjait is, ahova nem szabad elutazni:

via

Mutatunk még remek úti célokat Magyarországon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top