Utazás

Franciaország fontos döntést hozott a beutazással kapcsolatban

Hétfőtől a schengen-övezeten belüliek léphetik át a határt, és megvan az időpont, hogy az azon kívüliek mikor.

Nem telik el nap, hogy a koronavírus-járványt részben maguk mögött tudó országokról ne adnánk hírt azzal kapcsolatban, hogy mennyire nyitják meg a határaikat, mennyire engednek ne külföldi turistákat. Franciaország eddig pusztán annyit közölt, hogy hétfőtől csak a schengeni-övezeten belüli országok polgárait engedi be, az MTI szerint viszont július 1-től fokozatosan megnyitja a schengeni övezeten kívüliek előtt is a határokat. Megjegyzik, hogy bármely országból is érkezzenek, a külföldi diákok kedvezőbb befogadási feltételekkel léphetnek be Franciaországba. Az ő vízumkérelmüket kiemelten fogják kezelni, és előnyben részesítik a francia hatóságok.

Hozzátették: az Európai Unió tagállamaiból, valamint Andorrából, Izlandról, Liechtensteinből, Monacóból, Norvégiából, San Marinóból, Svájcból és a Vatikánból érkezők korlátozások nélkül beléphetnek Franciaországba. Kivételt jelent Spanyolország és Nagy-Britannia, utóbbi két országból érkezőkkel szemben a kölcsönösség jegyében Franciaország ugyanolyan korlátozásokat vezet be, mint amilyenek a franciákra érvényesek az adott országban. Így a Spanyolországból június 21-ig légi úton érkezőknek kéthetes karanténba kell vonulniuk. Az Egyesült Királyságból érkezők hétfőtől szabadon beléphetnek az országba, de újabb utasításig számukra is kötelező lesz a kéthetes karantén.

Strandolók a Riviérán

Strandolók a Riviérán / Fotó: Unsplash

Franciaországban a koronavírus-járvány miatt péntek estig 29 374-en vesztették életüket a fertőzés szövődményeiben, de az elmúlt héten ötven alá csökkent a napi halálozások száma. A március 1. óta regisztrált fertőzöttek száma 156 287, közülük 103 177-en kerültek kórházba és 18 185-en voltak intenzív osztályon, 72 572-en pedig gyógyultan távoztak a kórházakból, de az elmúlt 24 órában még mindig 726 új esetet tártak fel.

Olvasgass utazási beszámolókat, amik jól jöhetnek a szezon kezdetén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top