nlc.hu
Utazás

Új Mahart hajójáratok a Dunakanyarban

Új olcsó hajójáratok indulnak a Dunakanyarban

A dunakanyari körjáratához kapcsolódva két új hajójáratot indít péntektől Esztergom és Zebegény között, illetve a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád vonalon a Mahart.
Dunakanyar Visegrád felől - Fotó: MTI/Ruzsa István

A rövidebb útvonalon naponta kétszer, a hosszabb járaton naponta egyszer indulnak Mahart-hajók. A jegyár mindkét útvonalon 500 forint lesz, és az utazás megszakítható, amely így lehetőséget nyújt a Dunakanyar felfedezésére.

Az állami tulajdonú cég által működtetett dunakanyari körjárat népszerűségét mutatja, hogy a hétvégén négyezer utast szállítottak és a társaság készül a harmadik hajó üzembe állítására az útvonalon, számítva a Felvidékről érkező turistákra.

A körjáratról azután döntött a Mahart, hogy rövid idő alatt népszerű lett a Nagymaros és Zebegény közötti vonatpótló hajójárat, amelyet azért indítottak, mert június közepén kő- és sárlavina öntötte el a vasúti síneket és a közutat.

A Hop on – Hop off körjárattal, amely július 3-án indult el, a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád vonalon lehet hajózni napijegy váltásával, azaz az utat meg lehet szakítani – írja az MTI.

Messze még a hétvége, addig is varázslatos képek a Dunakanyarról az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top