Utazás

Egy órán belül két súlyos vonatbaleset a Balaton környékén

A Budapest-Tapolca járat egy személyautóval, a Pécsről Budapestre tartó Intercity pedig egy teherautóval ütközött.

Egy órán belül két nagyobb vonatbaleset is történt a Balaton vonzáskörében. A Mávinform Facebook oldalának információi szerint először a Budapestről Tapolcára tartó Kék Hullám sebesvonat (19702-es vonat) Révfülöpön, a Halász utcai átjáróban egy autóval ütközött. A fénysorompó a baleset idején jól működött, az út felé tiltó jelzést adott, a baleset mégis megtörtént, a személygépkocsiban hárman sérültek meg. A helyszínelés mostanában ér véget, addig Zánka-Köveskál és Révfülöp között szünetel a forgalom.

Képünk csupán illusztráció (fotó: Pixabay)

Képünk csupán illusztráció (fotó: Pixabay)

Nagyjából egy órával a révfülöpi baleset után a Balatontól kicsit távolabb, a Pécsről Budapestre tartó PTE Intercity (IC 805) is ütközött, méghozzá egy teherautóval Simontornyán. Az átjáróban a fénysorompó jól működött, az út felé tiltó jelzést adott, és itt a baleset olyan szempontból szerencsés volt, hogy senki sem sérült meg. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt Simontornya és Tolnanémedi között szünetet a forgalom, a pécsi vonalon a meneti 60-90 perccel nőhet.

Olvassunk valami jót is a vonatokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top