Utazás

Zavartalan kánikulával rúgja be az ajtót az augusztus

Nagyon meleg lesz egész héten, és semmi nem takarja el a Napot.

Szinte felhőtlen, igazi nyári időben lesz részünk a hét hátralévő részében – írja az Időkép. Kánikulával zárul a július, és augusztus első napjai is meleg, napos időt tartogatnak számunkra. A legmelegebb csütörtökön és pénteken várható, ezeken a napokon a maximum értékek 29-34 fok között alakulnak. Péntek délután egy gyenge hidegfront vonul át az országon, így hétvégén alig pár fokkal ugyan, de alacsonyabb csúcsértékeket, 26-33 fokot mérhetünk.

Az időjárás remek alkalmat biztosít, hogy szabadidőnket a vízparton tölthessük. A Balaton és a Velencei-tó jelenleg egyaránt 26 fokos. Napközben azonban az UV-sugárzás extrém erős tartományban alakulhat, ezért bőrünk védelmére fokozott figyelmet érdemes fordítani. Alapvetően a napsütésé lesz a főszerep, de a megnövekvő gomolyfelhőkből pénteken a déli, vasárnap a nyugati határnál rövid időre jelentéktelen záporok alakulhatnak ki. A pénteki hidegfront nyomán helyenként északon, majd szombaton a Tiszántúlon is élénk széllökések fordulhatnak elő, máshol gyenge, mérsékelt marad a légmozgás.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

nlc.kánikula

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top