Utazás

Kevesen, maszkban, ölelkezés nélkül: így néz ki München az Oktoberfest idején

A hatalmas fesztivál elmaradt, a vendégek így is elégedettek.

Csökkentett üzemmódban jött el az Oktoberfest (amely egyébként hivatalosan el is maradt), a vendégek mégis megtalálják az örömöt a helyzetben – jelenti a Euronews Münchenből, a „fesztivál” központjából. Hordócsapolás nem volt, hatalmas sátrak sincsenek, de ötven sörfőzde és kocsma várja a látogatókat a hagyományosan a fesztiváli időszakra készített Wiesnbierrel, kolbászokkal, sült csülökkel és csirkehússal – a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett.

– Maszkot viselni egy kocsmában furcsa, de meg lehet szokni. Akkor lennénk persze igazán boldogok, ha egyszerűen újranyitnának a vendéglátóhelyek – magyarázza az egyik vendég, Margaret Stadelbauer.

– A maszk viselése kényelmetlen, de még mindig jobb, mint otthon feküdni betegen – véli az egyik leghíresebb sörház, a Hofbräuhaus igazgatója, Michael Möller.

A vendéglátók elégedettek az első hétvége mérlegével, a járvány miatt csökkentett kapacitással működő sörkertek megteltek, rendszeres volt a sorállás. A hagyományos fesztivál elmaradása azonban jelentős csapás: tavaly 6,3 millió embert vonzott az Oktoberfest. A Theresienwiese, a fesztivál központi helyszíne azonban idén üres maradt.

Kiemelt kép: Johannes Simon/Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top