nlc.hu
Utazás

Málta igazi búvárparadicsom - ezt rejti itt a tenger

Málta igazi búvárparadicsom – ezt rejti itt a tenger

Málta gazdag, mediterrán tengeri világa, rejtélyes, mesebeli roncsai, kivételes barlangjai, valamint a víz alatti sziklaalakzatok kezdő és gyakorlott búvárok számára is felejthetetlen élményeket tartogat.

Málta tökéletes úti cél akkor is, ha csak a parton süttetnéd a hasad és hangulatos utcákon barangolnál, de akkor is jó választás, ha az aktív pihenés híve vagy, és alámerülnél megcsodálni a Földközi-tenger varázslatos élővilágát.

Változatos élővilág

Málta a tenger szintje felett is számos látnivalóval vár, de akkor is felejthetetlen élményben lehet részed, ha alámerülsz. A kristálytiszta vizet nemcsak a partról élmény szemlélni, hanem búvárkodni is érdemes, hiszen a Földközi-tenger híres a tisztaságáról és a kifejezetten jó víz alatti látási körülményekről. Mivel a tenger sótartalma magas, az algásodással sem kell számolni, ami más partokon rontja a látásviszonyokat.

Máltán halrajok társaságában úszhatsz, megfigyelheted a keszegek, a sügérek és a fattyúmakrélák táncát, és, ha szerencséd van, a máltai halat, azaz a Szt. Péter halát is meglesheted, ami azért is különleges, mert színpompás pikkelyei még a sokat látott búvárokat is lenyűgözik.

Málta, a búvárparadicsom

Máltán varázslatos víz alatti kalandok várnak! (Fotó: Getty Images)

Védett és csendes merülőhelyek

Habár Málta időjárását leginkább a napfényes jelzővel lehet jellemezni, jó, ha tudod, hogy a merülést egy esetleges esős nap sem akadályozza. A szigetek alakja miatt sok a csendes, védett merülési hely, és szinte egész éven át lehet búvárkodni.

Tény, hogy Málta nagyon népszerű a búvárkodni szeretők körében, de rengeteg merülőhellyel rendelkezik, így a merülni vágyók kedvük szerint választhatnak, és nagyobb eséllyel kerülheted el a tumultust. A Földközi-tenger élővilága lenyűgöző, de a különleges víz alatti természeti képződményeket, zátonyokat, és a tenger mélyén megbújó roncsokat se hagyd ki, mert életre szóló élményeket tartogatnak.

Málta, a búvárparadicsom

Rejtélyes roncsok, izgalmas merülések Máltán (Fotó: Getty Images)

De Málta még ennél is többet ad: utalvány formájában támogatást vehetsz igénybe a búvárkodáshoz. Annyi csak a dolgod, hogy kitöltöd ezt a Google-dokumentumot, és feltöltöd az útlevél, valamint a repülőjegyed scannelt másolatát.

Az elbírálást követően a Turisztikai Hivatal központja e-mailen küld számodra egy utalványt, aminek az értéke 100 EUR, amit a regisztrált (engedéllyel rendelkező, hivatalos) máltai búvárközpontokban felhasználhatsz. Az utalványt egyszerre egy központban lehet beváltani (merülésre, felszerelés bérlésre, stb.), másra átruházni, készpénzre váltani nem lehetséges. Arról, hogy hol tudsz merülni az utalvánnyal, itt találsz infókat!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top