nlc.hu
Utazás

Javaslat a nagy tavak védelméről

Leszavazták a nagy tavak védelméről szóló javaslatot, amely mellett Für Anikó és Udvaros Dorottya is kiállt

Megvédenék Magyarország nagy tavait a káros beruházásoktól, de a javaslat nem került a parlament elé.
Udvaros Dorottya a Greenpeace kampányában

Indoklás nélkül leszavazta az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának fideszes többsége a magyarországi tavak védelméről benyújtott ellenzéki javaslatot, amelyet a Nagy Tavak Koalíció nevű civil összefogás fogalmazott meg. A javaslat így nem került a parlament elé – írja a Telex.

A javaslatban egyebek mellett az szerepelt, hogy a kormány biztosítsa átláthatóságot és az információhoz való hozzáférést a Balaton, a Fertő tó, a tatai Öreg-tó és a Velencei-tó menti beruházásokkal kapcsolatban, valamint a tavaknál ne történhessenek a természeti és kulturális örökséget károsító beruházások.

A javaslat elkaszálása után a Párbeszéd Áder Jánoshoz fordul, hogy segítse elő a Nagy Tavak Koalíció javaslatainak beemelését a jogrendszerbe.

A Nagy Tavak Koalíció tavaly áprilisban alakult, mivel szerintük a négy nagy hazai tó veszélyben van a szűk érdekköröknek kedvező beruházások miatt. Erre hívta fel a figyelmet az a közös nyilatkozat, amelyet 75 civil szervezet írt alá tavaly októberben, és erről szól szombaton az a demonstráció is, amelyhez a Greenpeace mellett Udvaros Dorottya, Földes Eszter és Für Anikó is csatlakozott.

(Kiemelt kép: Greenpeace/Dörgő Zsuzsi)

Beruházások a Balatonnál:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top