nlc.hu
Utazás

Óriáspókok tűntek fel Szegeden

Rettegni szabad: óriáspókok tűntek fel Szegeden

Facebook-csoportokban panaszkodnak a szegediek egy méretes pókfajta feltűnéséről. Azt állítják, egyre több helyen látni az állatot.

Miután egy szegedi lakos, Csányi Zsolt István egy fotót tett közzé az egyik ilyen hatalmas pókról, a képet egyre több poszt követte a Facebook különböző csoportjaiban, és mind arra jutott, hogy valóban egyre több helyen látni ezt a látványos és ijesztő pókfajtát – írja a Ripost.

Szongáriai cselőpók (fotó: nlc archívum, olvasónk által beküldött felvétel)

Szongáriai cselőpók (Fotó: nlc archívum, olvasónk által beküldött felvétel)

A szőrös állatok a beszámolók szerint akár öklömnyi méretűek is lehetnek. Az állatról fotót készítő István beszámolójából az derül ki, hogy a második találkozáskor sikerült lefotóznia az állatot. A Szegedtől 15 kilométerre fekvő Algyőn dolgozott, és az új vízilabda-medencénél találtak rá az építési munkálatok közben. Próbálták arrébb vinni, de mindig visszamászott a munkaterületre, és még egy gödör vízbe is beleesett. Szerencsére sikerült megmenteniük a pusztulástól. István fotójának hatására a pókfóbiások kiakadtak, pedig ő csak azt szerette volna megtudni, milyen fajtába sorolható az állat. Végül ez is kiderült: ez a fajta óriáspók a legnagyobb Magyarországon, és régi lakó már nálunk. Szongáriai cselőpóknak hívják, teljesen ártalmatlan, és főképp az Alföld, valamint a Duna-Tisza-köze homokos, szikes pusztáin találkozhatunk vele, ahol a talajba fúrt lyukakban húzza meg magát. Alkonyatkor jár vadászni, de szerencsére nem emberre.

Óriáspókok Magyarországon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top