nlc.hu
Utazás

Furfangos parkolási trükk

Egész életünkben rosszul parkoltunk? Megőrül a net ezért a parkolási trükkért

Ha mindenki használná ezt a parkolási trükköt, mindig lenne hely a ki- és beszállásnál.
Parkolás

A felfestett parkolóhelyekre beállni nem mindig egyszerű feladat, az autók sokszor össze-vissza, ferdén állnak, emiatt gyakran túl szűk a hely. Aztán az is benne van a pakliban, hogy mikor visszamész a kocsihoz, akkor szembesülsz azzal, hogy valaki úgy rád állt, hogy csak cipőkanállal tudsz becsusszanni a vezetőülésbe.

Ezzel jár a parkolás, mondhatnánk, de egy BigBruva nevű TikTok-felhasználó szerint egész életünkben rosszul parkoltunk. Mutat is egy trükköt, hogy kellene csinálni: ahelyett, hogy mindenki a – két felfestett csíkkal jelölt – parkolóhely közepére próbálna beállni, praktikusabb lenne, ha az egyik csíkhoz igazítanánk az autó szélét.

A módszert bemutató videón látszik, hogy a parkolóhelyeken minden autó a bal oldali csíkhoz igazodik. Nincs rajtuk rendszám, a videó készítője azt mondja azért, mert ez egy olyan parkoló, ahol a kocsikat pár ember parkolja le, mindig ugyanúgy. A férfi állítja, ha ezt a megoldást követnénk, akkor minden autó mindkét oldalán ugyanakkor hely lenne, és nem lenne gond a ki- és beszállásnál.

A kommentelők egy része zseniálisnak nevezte a több mint 4,3 milliós megtekintést elérő videóban látható trükköt. De akadtak szkeptikusak is, akik szerint ez ugyanaz, mintha mindenki középre tenné a kocsit. Elméletben igen, válaszolta egy másik videóban a férfi, de úgy meg kell saccolni a parkolóhely közepét, a vonalat viszont elég jól látni, bárki ellenőrizheti, jó helyre parkolt-e.

A legnagyobb probléma viszont az lehet a trükkel, hogy mindenkinek így kellene parkolnia, ami sosem fog megtörténni. Másrészt ha a szándék meg is van, még nem biztos, hogy mindenkinek sikerül a vonalhoz igazítania a kocsit.

(Fox News)

(Kiemelt kép: Pexels/Kelly Lacy)

Botrányos parkolások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top