nlc.hu
Utazás

Kifogta a gigahalat, ami kifogott rajta

Vízbe rántotta egy óriási harcsa, később revansot vett, és kifogta

Kifogta a gigahalat, ami kifogott rajta, és mindenki számára jól végződött a tavi kaland.

Néhány nappal ezelőtt, Szabó Lórántot berántotta egy harcsa a vízbe, amikor a Somogy-megyei Hársasberki-tavon horgászott, ez a kaland nem szegte kedvét, azóta hét harcsát fogott ki, sőt, a minap amikor nem is tervezett horgászatot, két ötven kiló feletti példányt is zsákmányolt, írja a Pecaverzum.

„Körülbelül egy óra várakozás után jött is a kapás. Nem kellett sokat fárasztani, néhány perc után már ponyvára is húztuk. Gyönyörű hal volt, látszólag ötven kiló feletti.” Miután ezt a halat visszaengedték, újabb gigahal akadt horogra, ami viszont szintén nem adta könnyen magát.  A fárasztás negyvenöt percig tartott, amelynek nagy részét vízben állva kellett végezni. „Negyedszeri kapásra végre sikerült partra terelni a halat. A súlya 66 kiló körül volt, hossza több mint 210 centiméter”.

Szabó Lórántot szerint egészen biztosan azzal a harcsával akadt össze, amely múltkor vízbe rántotta. „Hogy miből tudom, hogy ő volt az ? A szája szélén friss akasztás, ebből és a fordulásából feltűnt, hogy ő az. Hatalmas öröm volt megfogni és visszaengedni, fogtam már nagyobb harcsákat is, de ez a történet felejthetetlen. Végül én győztem, de hatalmas tisztelet ezeknek a gyönyörű halaknak”.

Siluris glanis

Fotó: Reinhard Dirscherl/ullstein bild/Getty Images

Óriási fogások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top