nlc.hu
Utazás

Lángoló buszhoz hívták ki a tűzoltókat Kerecsenyben

Kigyulladt a motor, menekültek az utasok a lángoló buszról Kerecsenyben

40-50 méter magasra gomolygó füstöt és egy nagy lángokkal élő buszt láttak a szemtanúk Kerecsenyben, ami villámgyorsan teljesen kiégett.

A busz teljesen kiégett, abszolút fémroncs lett belőle

– mesélte az egyik szemtanú, aki a hatalmas füstöt látva futott ki a házából, hogy megnézze, mi történt. Kerecsenyben ugyanis kigyulladt egy busz motorja, a buszon lévő sofőr és két utasa azonban szerencsére még gyorsan kimenekült a járműből. Szerencséjük volt, ugyanis a busz villámgyorsan elégett, a szemtanúk kisebb robbanások hangjáról is beszámoltak – derül ki a Tények videójából.

Egy szemtanú arról számolt be, hogy amikor hazafelé tartva meglátta a hatalmas füstöt, rohanni kezdett, mert azt hitte, hogy az ő háza ég. A lángok annyira nagyok voltak, hogy átterjedtek az út menti bokrokra is, a szemtanúk a gázolajszagra is felhívták a figyelmet. Mivel ezektől a házak csak néhány méterre voltak, könnyen történhetett volna nagyobb baj is. A kiérkező tűzoltók aztán két vízsugárral, közel fél órán át oltottak, de a busz már a kiérkezésükkor is ki volt égve. A lángok egy távközlési kábelt is elértek, és még a lekaszált fű is begyulladt. A busz üzemeltetője a Tények kérdésére elmondta, hogy a sofőr a tűz kitörésekor azonnal oltani kezdett, de nem tudta megakadályozni a lángok terjedését. Végül maga segített a két utasnak a jármű elhagyásában. Személyi sérülés nem történt. Vizsgálják, mi okozhatta a tüzet. Legutóbb Érdnél történt hasonló eset.

Forró az ország, égnek a buszok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top