nlc.hu
Utazás

Kanadában is szedi áldozatait hőség

Több tucat emberéletet követelt már Kanadában a rendkívüli hőség

Vigyázzanak egymásra, ezt kérik az emberektől a helyi hatóságok.

Nemcsak Európát sújtja óriási hőség, Kanada Brit Columbia tartományban volt olyan város, ahol kedden 49,5 Celsius fokot mértek, és a helyi meteorológiai szolgálat szerint nagyon valószínű, hogy hőmérsékleti rekordról van szó.

A kánikula sajnos Kanadában is életeket követelt, péntek óta Brit Columbiában több mint száz, hirtelen bekövetkezett halálesetet jelentettek be a rendőrségnél, az esetek jelentős részében közrehathatott a tikkasztó hőség, és Vancouvertől keletre található Burnaby városában 24 óra alatt több mint 25 ember vesztette életét.

A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy a hőhullám közepette fordítsanak különös gondot a kockázati csoportokba tartozó emberekre.

Elengedhetetlenül szükséges, hogy a rendkívüli hőségben vigyázzunk egymásra

– mondta Mike Kalanj rendőrségi szóvivő.

A nyugati parti Vancouverben több klimatizált központot is berendeztek, ahol az emberek menedéket kereshetnek maguknak a hőség elől, írja az MTI.

Két fiatal lehűti magát egy öntözőcsatornában a kanadai Chestermere-ben 2021. június 29-én. Előző nap több mint 46 Celsius-fokkal megdőlt a hőmérsékleti rekord az országban

Két fiatal lehűti magát egy öntözőcsatornában a kanadai Chestermere-ben 2021. június 29-én. Előző nap több mint 46 Celsius-fokkal megdőlt a hőmérsékleti rekord az országban. (Fotó: MTI/AP/The Canadian Press/Jeff McIntosh)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top