nlc.hu
Utazás

Medvetámadás a Hargitán

Fia szabadította ki a medve karmai közül a hargitai férfit

Szerencsére a fiúnak volt vadászpuskája, így az állat végül életben hagyta az idősebb férfit.

Szombat reggel indult gombászni egy 65 éves gyergyótölgyesi férfi, aki váratlanul szembetalálkozott egy hatalmas medvével. A férfi kiabálni kezdett, a fia egy vadászpuskával sietett a segítségére.

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

Végül a fiú két lövéssel elüldözte a medvét, ám apja így is súlyosan megsérült, az arcán és a végtagjain. Az állapotára tekintettel mentőhelikoptert hívtak érte Marosvásárhelyről.

Marcel Vancu, Gyergyószentmiklós polgármestere a foter.ro-nak elmondta, hogy településükön ez már a második alkalom volt, amikor emberre támadt egy medve, de hetente 2–3 állattartó helyi lakos is betér a polgármesteri hivatalba, hogy kártérítést kérjen medvekárok miatt.

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter nemrég jelentette be, hogy hamarosan a parlament elé terjesztenek egy jogszabály-módosítási javaslatot, amely lehetőséget adna az agresszív példányok kilövésére, maximum 24 órával azután, hogy valamilyen kárt okoznak. A környezetvédő aktivisták viszont arra figyelmeztetnek, hogy ez a trófeavadászatra ad burkoltan lehetőséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top