Utazás
Szponzorált tartalom

Szeged pezsgő, mediterrán hangulata csak rád vár! (X)

A több hónapos bezártság után Szeged újra visszanyerte pezsgő, mediterrán hangulatát. A város utcái újra megteltek élettel és vidámsággal. Kinyitottak a múzeumok, éttermek, megújult a Tisza- part és ismét felcsendültek a Szegedi Szabadtéri Játékok dallamai a Dóm téren. Idén sem érdemes kihagyni a Napfény városát!

Szeged pezsgő, mediterrán hangulata csak rád vár! (X)Szeged utcáin sétálva lépten-nyomon megállhatsz gyönyörködni annak egyedülálló épített örökségében. A napsugaras szerkezetű város legismertebb épülete a gyönyörű szegedi Dóm kívül-belül megtekinthető, amely kihagyhatatlan program minden Szegedre látogatónak. A Fogadalmi templomon kívül, lélegzetelállító hatást nyújtanak a belváros szecessziós épületei. A Reök-palota, Gróf-palota az Új Zsinagóga és még sok más szecessziós épület várja, hogy megcsodáld.

Szeged pezsgő, mediterrán hangulata csak rád vár! (X)Változatos kulturális programok várnak a nyár minden napján. Látogass el a páratlan Szegedi Szabadtéri Játékokra és élvezd a csillagok alatt játszódó történeteket egy egész estén át! A Szegedi Városháza udvara is megtelik zenével és színdarabokkal. A Városházi esték és a Muzsikáló udvar programsorozatok nyújtanak kikapcsolódást a kulturálódni vágyóknak a belváros szívében.

Szeged pezsgő, mediterrán hangulata csak rád vár! (X) Ha csendesebb programot keresel, térj be a frissen felújított Móra Ferenc Múzeumba, ahol idén Sisi királynét is jobban megismerheted egy igényes kiállítás keretein belül. Egy másik híres hölgy is érkezik Szeged kiállítótereibe, ugyanis a Fekete-házban Rotschild Klára divattervezőnő életéről szóló kiállítás kapott helyet. A nyár Szegeden hatalmas bulival zárul majd. A Partfürdőn újra megrendezésre kerül a Szegedi Ifjúsági Napok, ahol idén a magyar populáris kultúra zenéjének krémjébe hallgathatsz bele.

Szeged pezsgő, mediterrán hangulata csak rád vár! (X)A város színes gasztronómiai kínálatában is érdemes elmélyedni egy kicsit. A hagyományos ízek kedvelőinek halászcsárdák sora nyújt ínycsiklandó falatokat. Ezen helyeken megkóstolhatod a híres szegedi halászlét, amely nem véletlenül a város egyik ismertetőjegye. Az új hullámos éttermek, kávézók és cukrászdák pedig mindenki igényeit kielégítik, és hűsítőt kínálnak a meleg nyári napokon.

További információ: www.szegedtourism.hu

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top