nlc.hu
Utazás
Rendszabályok a tokiói olimpián

Tilos lesz énekelni, kiabálni a tokiói olimpián

A pénteken kezdődő tokiói olimpián komoly rendszabályokat vezetnek be.

Egyre több sportoló jelzi elégedetlenségét a pénteken kezdődő tokiói olimpia új rendszabályai miatt, melyeket a koronavírus-járvány miatt vezettek be a szervezők – írja a hvg.hu. A maszk viselése és a távolságtartás kötelező, ettől csak bemelegítésnél és verseny közben tekinthetnek el az indulók.

Tokiói olimpia

Az olimpiai ötkarika a tokiói Odaiba Marine Parkban (Fotó: MTI/AP/Jae C. Hong)

Nem teszi könnyebbé az életet, hogy azoknál a sportágaknál, amelyekben a sporteszközöket többen használják, azokat minden váltásnál fertőtleníteni kell. Ilyen a tornászoknál a gyűrű vagy a korlát, ritmikus gimnasztikában a labda és a szalag, de akár asztaliteniszben az asztal is.

A hvg cikke szerint a kínai pingpongosok már ki is fejezték nemtetszésüket a covidos előírások miatt, miszerint nem szabad a labdára ráfújni és a játékosok nem húzhatják le a kezüket az asztalon, pedig ezek bevett mozdulatok, rituálék.

Nézők ugyan nem lesznek, de a sportolók buzdíthatják egymást, igaz, csak módjával. Tapsolni lehet, de énekelni, kiabálni, fütyülni nem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top