nlc.hu
Utazás

Balaton-átúszás 2021

Csaknem hétezren úszták át a Balatont, egy 84 éves férfi is indult

A rendezvényre az ország közel 800 településéről érkeztek nevezők, 47 százalékuk nő volt.

Közel hétezren úszták át a Balatont az idei Balaton-átúszáson. Újdonságnak számított, hogy nem csak úszva lehetett megtenni az 5,2 kilométeres távot, hanem idén SUP-al is. A szigorú járványügyi részvételi szabályok mellett megtartott rendezvény indulói közül a hagyományos 5,2 kilométeres Révfülöp-Balatonboglár úszótávot több mint 6200-an, a másodszor megrendezett, 2,6 kilométeres Balatonboglárról induló és oda is érkező féltávúszást ötszáznál is többen, a SUP-osoknak idén először szervezett Balaton-áthúzást pedig több mint kétszázan választották – írja a balaton-atuszas.hu.

Balaton átúszás

Indulásra készen – Fotó: MTI/Varga György

A víz a reggeli induláskor 23,5-24,8 fokos volt, az első úszók 21 fokos reggeli időjárásban indulhattak, de a nap folyamán 29-30 fokra melegedett a levegő hőmérséklete.

Az 5,2 km-es távot a férfiaknál Dom Attila 1:00:24-es idővel, a nőknél Maisa Andrea 1:14:27-es idővel teljesítette a leggyorsabban. A legidősebb résztvevő a 84 esztendős Runtág Tivadar volt 2 óra 28 perces időeredménnyel.

Balaton átúszás

A célban – Fotó: MTI/Varga György

Patkás Tamás, aki egy balesetben veszítette el a lábait, Magyarország egyetlen igazolt nyíltvízi paraúszójaként idén hetedszer, 2 óra 47 perces egyéni csúccsal ért célba.

Idén is elindult a versenyen Gurbán Béla, aki az eddigi összes átúszást teljesítette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top