nlc.hu
Utazás

M7-es buszbaleset: a sofőr is a halálos áldozatok közt

Horvátországból tartott haza az M7-esen balesetet szenvedő busz

A nyomok alapján a busz nagy sebességgel kezdett az útról a leállósáv felé húzódni, ami arra utalhat, hogy a sofőr rosszul lehetett vagy akár el is aludhatott.

A HVG azt írja, hogy Horvátországban nyaraló magyar turistákat hozott haza az a busz, amelyik balesetet szenvedett az M7-esen vasárnap hajnalban. A nyolc halálos áldozat között volt a sofőr is, aki nem tudni, miért tért le az útról és csapódott a felüljáró pillérének. Nem zárható ki, hogy elalvás vagy rosszullét miatt. “Nagyon megérintett minket a tragédia, nem találom a szavakat” – mondta a hvg.hu-nak az M7-esen, hajnalban történt tömegbalesetben érintett autóbusszal külföldi nyaralásokat szervező magyar utazási iroda munkatársa. A lap megjegyzi, hogy a Volmer-Tours Kft. telefonszámán elért férfi a nevét nem volt hajlandó ugyan elárulni, de kérdésükre megerősítették, hogy az ő buszukat érte baleset, és azt is elmondta, hogy a halálos áldozatok között van a buszt váltásban vezető sofőrök közül az egyik, amelyik éppen vezette a járművet.

Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. / MTI/Mihádák Zoltán

Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. / MTI/Mihádák Zoltán

A magyar rendszámú buszt hajnali 4 óra 55 perckor érte baleset az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében: a jármű átszakította a szalagkorlátot és az autópálya-felüljáró hídpillérének ütközött.

Az M1 helyszíni tudósításából kiderült, hogy a nyomok alapján a busz nagy sebességgel kezdett az útról a leállósáv felé húzódni, ami arra utalhat, hogy a sofőr rosszul lehetett vagy akár el is aludhatott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top