nlc.hu
Utazás

Tüntetés a védőoltások ellen

A kötelező védőoltások ellen tüntettek Lettországban

Annak ellenére gyűltek össze Rigában, hogy 50 embernél több nem gyülekezhet.

Több ezren tüntettek a lett főváros, Riga központjában szerdán a koronavírus elleni korlátozások és a kötelező védőoltás ellen, írja az MTI. A megmozdulás résztvevői Riga óvárosán keresztül a Szabadság emlékműhöz vonultak, ahol virágokat helyeztek el, majd az elnöki palotához mentek tüntetni. A menet élén Ainars Slesers volt gazdasági és kommunikációs miniszter haladt, aki azt mondta, hogy a gyűlés célja az erőszakmentes hatalomváltás. Slesers közölte, hogy azoknak az embereknek, akik a kormányban ülnek, távozniuk kell, és hogy tettükkel tulajdonképpen békés úton kezdeményeztek forradalmat.

A lett főváros, Riga látképe / Fotó: Unsplash

A lett főváros, Riga látképe / Fotó: Unsplash

Armands Ruks, a lett rendőrség parancsnoka figyelmeztette a résztvevőket, hogy a rigai városi tanács ugyan hozzájárult a két szerdai tüntetés megtartásához, de a koronavírus elleni korlátozások értelmében ezeken az eseményeken legfeljebb 50 ember gyűlhet össze. A szabály megszegőit 2000 euróig terjedő pénzbírsággal sújtják. A gyűlés ennek ellenére megkezdődött, több ezer ember állt az elnöki rezidencia kapuja előtt. Egyes résztvevők plakátokat tartottak a kezükben, amelyekre egyebek között a kötelező védőoltások elleni, az alkotmányos szabadságjogok tiszteletben tartására felszólító jelszavakat írtak. Míg mások hangosan skandálva Egils Levits államfő és Krisjanis Karins kormányfő távozását követelték.

Lettországban többször is jártunk: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top