nlc.hu
Utazás
Kamu utazásokkal verte át a nyugdíjasokat

Több mint száz nyugdíjast vert át a kamu utazásokat és programokat hirdető nő

Egy 64 éves nő utazásokat és programokat hirdetett nyugdíjasoknak, de ezekből semmi sem valósult meg, csak a pénzt szedte be.
Nyugdíjas nő

Vádat emeltek egy 64 éves nő ellen, aki kamu utazásokat hirdetve száznál is több nyugdíjast vert át, hogy megszerezze a pénzüket – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a nő a 2010-es éve elejétől kezdve szervezett nyugdíjasoknak programokat, illetve utazásokat. Ezekkel eleinte nem volt gond, a szolgáltatás rövid időn belül népszerűvé vált. Ezt kihasználva azonban a nő 2017-től már arra rendezkedett be, hogy a jelentkezőket megtévessze és megkárosítsa.

Több utazást és kulturális programot hirdetett, de ezekből semmi sem valósult meg, csak beszedte a pénzt. A vádlott ezeket a programokat tipikusan, közvetlenül az esedékesség napja előtt lemondta, azután pedig egy későbbi utazás, vagy a pénzük visszafizetésének ígéretével hitegette a sértetteket úgy, hogy valójában egyik sem állt szándékában.

A nő ráadásul egy buszos cég sérelmére is elkövetett csalást. Fizetési problémákra hivatkozva halasztást kért a cégtől, miközben a társaság szolgáltatásait továbbra is igénybe vette. Fizetni viszont nem akart, így összesen 4,5 millió forint kárt okozott a cégnek.

Az ügynek összesen 110 sértettje van (109 magánszemély és a buszos cég). Mindösszesen csaknem 17 millió forint a vádlott által okozott kár.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a 64 éves nővel szemben összesen 110 rendbeli bűncselekmény – köztük nagyobb kárt okozó, kisebb kárt okozó, valamint szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen és részben folytatólagosan elkövetett csalások bűntette, illetve vétsége, és sikkasztás vétsége – miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

A vádlottal szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabására, továbbá közügyektől eltiltásra és vagyonelkobzásra is indítványt tett a vádiratban.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Anna Shvets)

Nyugdíjasok elleni csalások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top