nlc.hu
Utazás

Ezért van még most is hamutartó a repülőkön

A légiutas-kísérő elárulta: ezért van még mindig hamutartó a repülőkön, hiába tilos a dohányzás

Végre megoldódott a rejtély, hogy miért van az új gépeken is hamutartó, holott a repülőkön tilos dohányozni.
Hamutartó a repülőn

A világ legtöbb országában tilos a dohányzás a repülőgépeken már több mint 20 éve. De akkor miért vannak még mindig hamutartók az új repülőkön is? – adódik a logikus kérdés. Egy kanadai légiutas-kísérő most a TikTokon tisztázta a dolgot.

A fapados Swoop légitársaságnál dolgozó Kaylee a követőitől kérdezte meg: észrevették-e, hogy az új repülőkön vannak hamutartók a repülőkön. A videóban a vécé ajtajára szerelt hamutálat és a „Dohányozni tilos!” feliratot mutatja, majd megkérdezi, hogy a netezők szerint mi lehet ennek az oka.

A kommentek között volt, aki azt írta, hogy a régi vécéajtókat szerelték az új gépekbe, mások az országonként eltérő szabályozásra tippeltek. De a valódi magyarázat ennél sokkal egyszerűbb:

azért van hamutartó a repülőn, hogy ha valaki elfeledkezne a dohányzási tilalomról, esetleg magasról tesz a szabályra, akkor is legyen egy olyan hely, ahol biztonságosan el lehet oltani egy égő cigarettát.

Sőt, az amerikai légügyi hatóság a mai napig megköveteli, hogy hamutartók legyenek a repülőkön. A hivatalos álláspont szerint azért nem szabad leszerelni a mosdó ajtaján található hamutálat, mert az egy kényelmes hely a cigaretta vagy más füstölő anyag eloltására, ha valaki a tiltás ellenére mégis rágyújtana. A korábbi tapasztalatok szerint ugyanis a dohányzók a mosdó papír- vagy törölközőtartójába tették a csikket, ami tüzet okozhat a repülőn.

(LadBible)

(Kiemelt kép: TikTok/flyingkaylee)

A tiltás ellenére rágyújtottak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top