nlc.hu
Utazás

Gyereksarok nyílt az ukrajnai menekültek számára a Keleti pályaudvaron

Rögtönzött óvodát nyitottak az önkéntesek a Keleti pályaudvaron

Az ukrajnai menekültek számára rögtönzött gyereksarkot alakítottak ki az önkéntesek a Keleti pályaudvaron.

Rögtönzött gyereksarkot, óvodát alakítottak ki önkéntesek a Keleti pályaudvaron az ukrajnai menekültek számára – számolt be az RTL Híradó.

Az adományoknak köszönhetően egy mini gyerekbirodalom alakult ki a pályaudvar egyik folyosóján, ahová folyamatosan érkeznek a menekült családok. A játékoknak, színezőknek köszönhetően a gyerekek kicsit elfelejthetik azokat a borzalmakat, amelyeket az elmúlt napokban átéltek.

Az ukrajnai menekültek számára önkéntesek által létrehozott gyereksarok a Keleti pályaudvaron

Sokat fejlődött az elmúlt napokban az önkéntesek által létrehozott gyereksarok a Keleti pályaudvaron (Fotó: Facebook/Gyereksarok-Keleti)

A szülők eközben kicsit megpihenhetnek, és kérhetnek gyermekápoláshoz szükséges dolgokat. A gyereksarokban van pelenka, babahordozó, bébiétel, de sokan keresnek babakocsit, mert azt nem tudták magukkal hozni.

Tímár Eszter, az egyik önkéntes azt mondta, kicsit úgy működnek, mint egy napközi. Általában azok töltenek náluk több időt, akik várnak egy következő vonatra, ők három-négy óráig maradnak a gyereksarokban.

Az önkéntesek azt kérik, hogy az adományozók figyeljék a gyereksarok Facebook-oldalát, hogy aktuálisan mire van szükség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top