nlc.hu
Utazás

Utazási rekord született a hosszú hétvégén

Utazni indult az ország a hosszú hétvégén, rekord született

Budapest, Eger és Hévíz volt a legnépszerűbb úti cél.

Túl a 2022-es év első hosszú hétvégéjén a Szallas.hu adataiból kiderült, hogy sokan kerekedtek fel a hosszú hétvégén. Utoljára 2019-ben volt márciusban szabadon foglalható hosszú hétvége, igaz, akkor csak háromnapos, szemben az idei négynapos extra pihenőidővel. Ráadásul az az esztendő folyamatos rekordokat hozott a hazai turizmusnak. Ezek a csúcsok most megdőlni látszanak: közel a 2019-es vendégszám duplája foglalt szállást az oldalon az idei első hosszú hétvégére.

A pandémia során megtapasztalt korlátozások, a bezártság, az érzelmileg is különösen terhelt időszak súlya az elmúlt 2 évben jelentősen felerősítette az utazási kedvet. A napjainkban tapasztalt bizonytalanságok valószínűleg még inkább ráerősítenek erre, azaz utazunk, amíg csak lehet

– mondta Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere.

A közvetített foglalások összértéke 2,6-szorosára nőtt a 2019-es márciusi 15-ei hosszú hétvégéhez képest. Ehhez a drágulás mellett az átlagos vendég- és éjszakaszám megnövekedése is hozzájárult, hiszen idén 4 napos extra pihenőidő állt az utazók rendelkezésére. Az átlagos foglalási ár fejenként, éjszakánként 11 ezer forint volt országosan idén, 2009-hez képest ez kb. 30 százalékos növekedést jelent. A foglalások harmada hotelbe szólt, apartmant minden negyedik alkalommal foglaltak. Vendégházat a foglalók ötöde választott, 17 százalékuk panzióra tette le a voksát, 4 százalékuk pedig egyéb szállástípust keresett, olvasható a közleményben.

Budapesti látkép

Fotó: Pixabay

A legnépszerűbb belföldi úti célok a március 15-ei hosszú hétvégén:
1.   Budapest
2.   Eger
3.   Hévíz
4.   Gyula
5.   Szeged
6.   Pécs
7.   Hajdúszoboszló
8.   Sárvár
9.   Siófok
10. Miskolctapolca

A legnépszerűbb belföldi úti célok húsvétkor:
1.   Eger
2.   Gyula
3.   Pécs
4.   Hajdúszoboszló
5.   Szeged
6.   Siófok
7.   Nyíregyháza
8.   Zalakaros
9.   Hévíz
10. Miskolctapolca

(via MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top