nlc.hu
Utazás

Hattyúhajsza az M1-esen - videó

Hattyú landolt a forgalmas autópályán – videó

Happy enddel ért véget a nem mindennapi hajsza.

Néhány nappal ezelőtt az M1-es autópálya komáromi mérnökségi szakaszán, a 125-ös kilométerszelvénynél egyszer csak egy hattyú repült be a Magyar Közút kameráinak látóterébe. Azt is sikerült rögzíteni, ahogyan a nagy madár landol az úton, illetve azt is, ahogyan az éppen arra járó közutas munkatárs segít kiterelni az autópályáról a bajba jutott hattyút, ami aztán biztonságban, a szántóföldeken folytatta útját.

A kamionosok és az autósok mindent megtettek addig is, nehogy elgázolják az állatot, szerencsére a figyelmességnek köszönhetően sem állat, sem ember nem sérült meg az incidensben, írja közleményében a Magyar Közút. Hozzátették, arra kérnek minden közlekedőt, hogy az ehhez hasonló, hirtelen események miatt is mindig tartsák be a követési távolságot és a kihelyezett sebességkorlátozást a saját és minden más, akár olyan szokatlan közlekedő testi épsége érdekében, mint a videón látható hattyú.

Hattyú repülés közben

Fotó: Pixabay

-.-.-.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top