nlc.hu
Utazás

Az éjszakai BKK-buszok megváltozott menetrendje

Ha a külvárosban laksz, nagyon boldog leszel a BKK húzásától

Ezentúl könnyebb lesz hazajutni éjszaka.
A BKK 907-es éjszakai járata

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kényelmesebbé teszi az éjszakai közlekedést, ezért több éjszakai járat menetrendje néhány perccel módosul – tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t. A közlemény kiemelte, hogy a menetrendi korrekciók segítik a gördülékenyebb eljutást a célállomásra, és újabb helyszíneken biztosítják a csatlakozást egyes járatok között.

A részletekről közölték: a menetrendi változások az 1-es villamost, valamint a 901-es, a 907-es, a 908-as, a 918-as, a 934-es, a 941-es, a 973-as, a 973A, a 979-es, a 979A, a 992-es és a 999-es éjszakai autóbuszokat érintik. Mint írták, a menetrendi korrekciók során kiemelt figyelmet fordítottak a jelenlegi csatlakozási rendszerek fenntartására, sőt az utasok észrevételei alapján a gördülékenyebb eljutás érdekében a társaság áprilistól további helyszíneken biztosítja a csatlakozást egyes járatok között. Ennek eredményeként bizonyos 973A járatokkal a belváros felől Budafokra érkező utasok számára a Városház téren lehetővé válik a kerület felsőbb lakóterületeit érintő 941-es járatra való átszállás, amely jelentősen javítja a belváros irányából Budafok és Budatétény elérését az éjszakai órákban – tették hozzá.

A BKK szerint kényelmesebbé válik az utazás az 1-es villamos vonalán is éjszaka. Az utasforgalmi igényekhez igazodóan a késő esti, valamint a kora hajnali időszakban több esetben a teljes útvonalon a 901-es és a 918-as éjszakai járatokkal biztosítja a BKK az eljutást. Egyúttal az eddig a forgalomból kocsiszínbe kiálló villamosok és az ebben az időszakban rövidebb útvonalon közlekedő éjszakai autóbuszok közötti átszállási kényszer megszűnik – olvasható a kommünikében.

Bliccelni mindenesetre továbbra sem érdemes – ezt meg mi tesszük hozzá.

Kiemelt kép: Wikipedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top