nlc.hu
Utazás

Ezek az idei nyár kedvenc nyaralóhelyei

Megvan, hogy hova utazik a legtöbb magyar

A közelgő hosszú hétvégén Barcelonába repül a legtöbb magyar, és az is kiderült a felmérésből, hogy mik a kedvenc nyaralóhelyek.

Az év első öt hónapjában közel háromszor annyi repülőjegyet foglaltak a nyári időszakra a magyarok, mint 2019-ben – mutatják a Kiwi.com adatai.

Sokan megtervezték már a nyaralásukat
És ez a tendencia vélhetően csak fokozódik, hiszen egyre többen adnak le foglalást akár pár nappal az utazás előtt is. Hazánkba pedig több mint kétszer annyian foglaltak, mint 2019-ben, az eddigi adatok szerint főképp az Egyesült Királyság, Izrael és Franciaország turistái lepik el Budapest nevezetességeit. A közelgő pünkösdi hétvégén Barcelonába repül a legtöbb magyar.

Trogir, Horvátország

A kép csak illusztráció (Fotó: Pixabay)

A vezető cseh utazási technológia vállalat belenézett az adataiba, hogy az év első hónapjaiban, január 1. és május 29. között mennyi foglalás érkezett a nyári hónapokra. Úgy tűnik, alig vártuk, hogy újra utazhassunk: idén közel háromszorosára nőtt a Magyarországról leadott repülőjegyfoglalások száma 2019-hez képest. De hazánk is népszerűbb: több mint kétszer annyian foglaltak ide repülőjegyet a Kiwi.com-on keresztül, mint 2019-ben.

Lássuk, hogy mi hová repülünk legszívesebben, és hozzánk honnan érkeznek a legtöbben.
Idén nyáron a városok közül London, országokat tekintve Olaszország lehet a legnépszerűbb úti cél repülővel a magyarok körében.
Míg a korábbi években Spanyolország volt az abszolút kedvenc, addig idén Olaszországba repül a legtöbb magyar nyáron a május 29-ig leadott foglalások alapján. A városok között London vezeti az összesített listát. Az erre az időszakra foglalt repülőjegyek átlagára 102 euró volt, 21,5%-kal kevesebb, mint 2019-ben.

TOP 5 legtöbbet foglalt ország a nyári időszakra:

  1.  Olaszország, 2. Spanyolország, 3. Görögország, 4. Egyesült Királyság, 5. Franciaország
  2. TOP 5 legtöbbet foglalt város a nyári időszakra:
  3.  London, 2. Párizs, 3. Barcelona, 4. Milánó, 5. Róma
  4. TOP 5 legtöbbet keresett város a nyári időszakra:
  5. Barcelona, 2. Párizs., 3. London, 4. Milánó, 5. Palma de Mallorca

A valós foglalások és keresések, azaz a vágyak eltérnek egymástól. Míg a foglalási listát London vezeti, addig a keresési listában a 3. helyet foglalja el. Ha a vágyakat nézzük, akkor Barcelona volt az első helyezett a május 29-ig terjedő időszakot tekintve a nyarat illetően, a spanyol város a foglalási listában a 3. helyet foglalja el. És ha már vágyak, a top20-as keresési listán szereplő, de a top20-as foglalási listán nem szereplő városok a következők: New York, Korfu, Isztambul, Amszterdam, Malaga, Baku.

Kétszer annyian repülnek hazánkba idén nyáron, mint a koronavírusjárvány előtt
A Kiwi.com-on keresztül leadott repülőjegy-foglalások szerint május 29-ig több mint kétszer annyian érkeznek hazánkba repülővel a nyári hónapokban, mint 2019-ben. Az érkező utasok átlagosan 120 euróért vettek repülőjegyet hozzánk. A legtöbb turista idén az Egyesült-Királyságból, Izraelből és Franciaországból érkezhet hozzánk, de a top20-as listán szerepelnek koreaiak, portugálok és amerikaiak is.

Pünkösdi kitekintő: a közelgő hosszú hétvégén Barcelonába repül a legtöbb magyar
A pünkösdi hosszú hétvégén a május 29-ig leadott foglalások alapján Barcelonába, Párizsba és Palma de Mallorcára repül a legtöbb honfitársunk. A Kiwi.com-on keresztül foglalt repülőjegyek átlagára 97 euró volt. A legtöbben ilyenkor a miniszabi mellett teszik le a voksukat: az utazók közel háromnegyede (73%) 1-3 napot tölt a választott desztinációján, 14%-uk 4-6 napot, 12%-uk pedig 1-2 hetet, az ennél többet időre utazók száma elenyésző.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top