nlc.hu
Utazás
Botjával gázpedált kitámasztó végtaghiányos férfi

Öt éve botjával nyomja a gázpedált a férfi, aki elvesztette a jobb lábát

Eddig működött a módszer, hogy a botjával támasztja ki a gázpedált.

Mint azt napokkal ezelőtt mi is megírtuk, nem mindennapi látvánnyal találták szemben magukat a monori helyszínelők, amikor megérkeztek egy – Ecseren történt, személyi sérüléssel járó – balesethez: a kocsiban lévő gázpedál egy kék járóbottal volt kitámasztva és rögzítve. A 71 éves sülysápi sofőr korábban elvesztette a jobb lábát, ezért így oldotta meg a vezetéshez szükséges pedál használatát, annak szakszerű átalakításról azonban nem gondoskodott. A Blikk most megtalálta a férfit, kiderült: 5 éve vezet így.

Információjuk szerint a férfinak negyven éve van jogosítványa. A lábát egy betegség miatt öt éve amputálták, a vezetést viszont nem hagyta abba, és eddig működött az a módszer is, hogy a botjával támasztja ki a gázpedált. Állítja, eddig még egy apró szabályszegése sem volt.

Az autómat a baleset előtt három nappal vásároltam. Utánajártam pontosan, mi a menete az átalakításának, de sajnos, semmiféle anyagi támogatás nincsen rá, és meglehetősen költséges. A pacemakerem miatt viszont minden évben mennem kell szívkórházba Budapestre, így szükségem volt a kocsira, hogy felmenjek ellenőriztetni a szívritmus-szabályozómat” – magyarázta a lapnak a mozgássérült férfi.

 A férfi egyik utasa – egy 6 éves gyermek – a baleset következtében könnyű fejsérülést szenvedett. Mint mondja, nagyon sajnálja, hogy a karambol következtében az unokája egy kicsit beütötte a fejét, de szerencsére nem esett nagyobb baja. Mivel fájdalmai voltak, kórházba szállították, de másnap már haza is engedték. 

járóbot

Íme a sufnituning megoldás, a járóbottal kitámasztott gázpedál. forrás: police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top