nlc.hu
Utazás

Kinyírják a turisták Thaiföld legmagányosabb fáját

Kinyírja a közösségi média Thaiföld legmagányosabb fáját

Thaiföld legmagányosabb fája annyira népszerű, hogy pont ez okozhatja a végzetét.

Thaiföld keleti partjainál, a Trat provinciában, egy alig néhány méter átmérőjű sziklás szigetecsként áll az ország legmagányosabb fája, ami az őt körülvevő sós víz ellenére fejlődött ki és maradt életben, és ez feltűnt a turistáknak is. Ennek köszönhetően hordányi mennyiségben látogatják meg a fát, hogy szelfizhessenek egyet vele – írja az odditycentral.

Koh Khai Hua Roh sziget

Thaiföld legmagányosabb fája (fotó: Facebook/Tourism Authority of Thailand/Trat)

A helyi média szerint mind a fa, mind a fa alatt lévő sziget komoly károkat szenvedett a sok látogató miatt. A fa több kis ágát letörve találták, a szabadon álló gyökereit úgy tűnt, hogy addig taposták, amíg a külső borítás le nem jött róla, a törzs pedig jobban megdőlt, mint néhány évvel ezelőtt. A Koh Khai Hua Roh sziget olyan aprócska, hogy egyszerre maximum öt ember tartózkodhat rajta, de ezt sok turista nem veszi figyelembe, és ennél jóval nagyobb számban árasztják el egy-egy jó fotóért. Egyesek még fel is másznak a fára. A hatóságok már gondolkodnak azon, hogyan mentsék meg a fát. A tervek között szerepel, hogy csak az év egy rövidebb szakaszában legyen látogatható, ahogy az is, hogy szigorú szabályokat hozzanak, melyeket pénzbüntetéssel juttatnának érvényre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top