Utazás
Szponzorált tartalom

Mediterrán élménykavalkád a napfény városában – vár a Szegedi Szabadtéri! (X)

Nyolc előadás, öt koncert, két színpadon, huszonhat estén át – a Szegedi Szabadtéri Játékok idén is a bőség zavarába ejti a kulturális kikapcsolódásra vágyókat. A sokszínű műsorpalettán nagyszabású opera és tánc-szín-játék, különféle musicalek, vígjáték, krimi várja a színházrajongókat. A változatos előadások mellett, az idén először, exkluzív koncertsorozat bővíti a Szabadtéri kínálatát, így biztosan mindenki megtalálja kedvencét a szegedi nyárban.

Mediterrán élménykavalkád a napfény városában – vár a Szegedi Szabadtéri! (X)

A Dóm tér impozáns helyszínén, hazánk legnagyobb szabadtéri színpadán grandiózus zenés előadások nyűgözik le a nézőket egész nyáron. Az évadot a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Szabadság, szerelem! – Petőfi, a vitéz című tánc-szín-játékának ősbemutatója nyitja. Július 1-jén és 2-án Petőfi Sándor életének legizgalmasabb állomásai elevenednek meg, a diákévektől a vándorszínész Petőfi, a szerelmes férfi, majd a harcos forradalmár kalandjaiig. A sodró népzene és a tánccipők muzsikája mellett pedig a költő versei is elhangzanak a csodálatos előadásban.
Ezután visszatér a Mamma mia! Július 8-án, 9-én, 15-én és 16-án Szegeden még sosem látott szereposztással lesz újra látható a fesztivál és a világ egyik legsikeresebb musicalje. Kinek ne jutna időről időre eszébe a Dancing Queen, a Mamma Mia, a Waterloo? A Madách Színház előadásában kirobbanó lendülettel, fergeteges koreográfiával szólalnak meg a fülbemászó dalok, a tökéletes kikapcsolódás garantált lelkes rajongóknak és könnyed szórakozásra vágyóknak egyaránt!
Július 29-én és 30-án a világ operarepertoárjának egyik legkedveltebb darabja, Verdi La Traviatája kerül színpadra a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Violetta, a nemeslelkű kurtizán történetét a Kossuth-díjas zenés rendező, Juronics Tamás viszi színre. A szívszorító opera világhírű áriái, címszerepben a Magyar Állami Operaház magánénekesével, Kolonits Klárával, országosan elismert énekművészek főszereplésével csendülnek fel egy látványos előadás keretében a szegedi csillagok alatt.
A Dóm téri évadot a Szabadtéri történetében először színpadra kerülő Chicago augusztus 12-i, 13-i,14-i, 18-i, 19-i és 20-i előadásai zárják. John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse világhírű musicaljét Béres Attila rendezi meg – olyan művészek közreműködésével, mint Ónodi Eszter, Nagy Ervin, Lakatos Márk, Janza Kata, Mészáros Máté. A máig aktuális történet, amelynek dzsesszes dallamait ezrek dúdolják világszerte, Dóm téri előadásában izgalmas csavarral, mai valóságunkra is kikacsintva ábrázolja a 15 perc hírnév átkát.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad is lenyűgöző musicaleknek ad otthont: elsőként Tim Rice, Björn Ulvaeus és Benny Andersson magával ragadó darabja, a Sakk (CHESS) érkezik. A PS Produkció kiváló előadása egy hidegháborús sakkbajnokságon játszódik, ahol a táblás játék mögött hatalmi versengés és érzelmi viharok dúlnak. Szenvedély, megszállottság, érdekek, sérelmek keverednek az izgalmas zene ütemére június 24-én és 25-én.

Mediterrán élménykavalkád a napfény városában – vár a Szegedi Szabadtéri! (X)
Az Omega és a nagyívű szerelmi történetek rajongói is találnak szívüknek kedves előadást az újszegedi műsorban. Augusztus 6-án az ExperiDance Produkció Gyöngyhajú Lány Balladája című látványos Omega-musicale idézi meg a Balaton legendáit, kedvenc slágereinket, és kápráztatja el az újszegedi nézőket.
A retró hangulat augusztus 19-én és 20-án is folytatódik: a Veres1Színház Anconai szerelmesek– előadása Szilágyi Annamária rendezésében bonyodalmakkal és a legnépszerűbb olasz dallamokkal fűszerezett, hamisítatlan tengerparti életérzést csempész a Liget fái közé.
A borzongás szerelmeseinek is tartogat meglepetést a Szabadtéri: Szente Vajk és Galambos Attila lebilincselő krimijében, A dominógyilkosságban egy rejtélyes levél borzolja a frissen beiktatott külügyminiszternő és munkatársai kedélyeit egy kellemesnek induló tengeri kiruccanáson. A Játékszín sztárjainak alakítása július 22-én és 23-án szögezi az ülésekhez az újszegedi közönséget.

Mediterrán élménykavalkád a napfény városában – vár a Szegedi Szabadtéri! (X)

Az idei évadban debütáló, színvonalas koncertkínálat első fellépőjeként a Boban Markovics Orkestar robbantja a balkáni bombát június 22-én. Július 6-án is fergeteges hangulat várható a Budapest bárnak köszönhetően.
Majd a színház világához is ezer szállal kötődő Dés László és vendégei, Básti Juli és Nagy Ervin hoznak valódi zenei csemegét a Ligetbe, a Liszt-díjas művész legkedveltebb dalaiból válogatva, július 20-án. Augusztus 10-én A dal a miénk című, fúziós zenés esten nyújt semmihez sem fogható élményt a Csík zenekar, Presser Gábor és Karácsony János. 17-én pedig a sokszínűségét is megcsillantó operadíva, Rost Andrea ad látványos koncertshow-t három tételben – világzenétől a könnyű műfajokon át természetesen a legnagyobb operákig.

Legyen szó akár a Dóm tér és a belváros mediterrán pezsgéséről, akár az Erzsébet liget fáinak öleléséről, a Szegedi Szabadtéri idén is feledhetetlen estékkel várja a színház és a zene szerelmeseit.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top