nlc.hu
Utazás

Cápatámadások Egyiptomban

Egy nap alatt két halálos cápatámadás Egyiptomban, a magyarok egyik kedvenc üdülőhelyén történtek a tragédiák

Egy makócápára gyanakodnak, ami 4 méteresre is megnőhet.
cápa

Újabb halálos cápatámadás történt Egyiptom Vörös-tengeri partvidékén. Az egyiptomi hatóságok már szombaton lezárták az ország vörös-tengeri partvidékének egy szakaszát egy nappal azután, hogy cápatámadás oltotta ki egy osztrák nő életét szintén Hurghada közelében, Szahl Hasis településnél. A második cápatámadás is pénteken történt, az áldozat állampolgárságát azonban nem tették közzé. Azt sem tudni, hogy ugyanaz a tengeri ragadozó felelős mindkét támadásért.

A helyi média szerint makócápára gyanakodnak, ami akár 4 méteresre is megnőhet. Elérheti az 590 kilót és óránként 70 kilométeres sebességgel képes úszni.

A környezetvédelmi minisztérium vizsgálatot indított a tragédiák ügyében.

Az érintett partszakaszokat lezárták, és megtiltottak minden “tengeri tevékenységet”, beleértve a búvárkodást, a szörfözést és a sárkányhajózást. A Hurghada előtti vizekről a halászhajókat is kitiltották.

A cápatámadások az utóbbi években viszonylag ritkák voltak Egyiptom Vörös-tengeri partvidékén. 2020-ban egy fiatal ukrán fiú a karját, egy egyiptomi idegenvezető pedig a lábát vesztette el egy cápatámadásban. 2010-ben cápatámadás ölt meg egy európai turistát, és további cápatámadásokban sérült meg több turista a Hurghadával szemben fekvő Sarm es-Sejknél.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top