nlc.hu
Utazás

Reggeli repülőjáratnál kisebb a késés esélye

Elárulta a szakértő, milyen járatot válassz, ha mindenképpen repülni akarsz

Óriási káosz van a légi közlekedésben, de aki mindenképpen repülni szeretne, nem mindegy, milyen járatot választ.
Repülőtér

Idén nyáron nincs könnyű dolga annak, aki repülővel szeretne utazni. Ahogy elkezdődött a nyári turistaszezon, rendszeresek a komoly késések, járattörlések, elveszett csomagok.

A covid időszakában elbocsátottak egy csomó embert, most viszont erre a felívelő időszakra, amikor mindenki újra utazni akar, láthatólag sem a légitársaságok, sem a repterek nem készültek fel

– mondta a RTL Klub Reggeli című műsorában Pető György légiközlekedési szakértő.

Szerint a mostani helyzetben közrejátszott a légitársaságok kapzsisága is, hogy – néhány kivételtől eltekintve – rögtön elbocsátották a dolgozóik nagy részét. De nem csak a munkaerőhiány miatt van káosz most a légi közlekedésben – folytatta a szakértő –, a hatóságok évekig tétlenül nézték, ahogy a légitársaságok kedvükre alakították a piacot. Például előfordulhat, hogy egy emelt díjas telefonszámot kell felhívnunk egy átfoglalás miatt.

Pető György szerint ma kiszámíthatatlan a repülés, és aki 3-4 napos utazást tervez, annak nem fér bele, hogy egy nappal később induljon. Ezért azt javasolja, hogy

akik mégis a repülés mellett döntenek, mindenképp kora reggeli járatot válasszanak, mert azok többnyire még időben elindulnak. Az esti járatok a nap végére valószínűleg összeszednek a nap folyamán egy csomó késést.

Azt is hozzátette, hogy bár a fapados társaságoknál olcsóbb a jegy, de egy járattörlés esetén nem lehet átfoglalni, így lehet, hogy végül drágább lesz az utazás, mint ha egy hagyományos légitársaságot választottunk volna.

(Kiemelt kép: Pexels/Tanathip Rattanatum)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top