nlc.hu
Utazás

Böröndőt pakoló pilóták Londonban

Annyira nincs munkaerő, hogy pilóták pakolták ki a csomagokat egy gépből Londonban

Nagyon nincs rendjén, hogy a pilóták végezzék el ezt a feladatot

A közösségi médiában az elmúlt napokban óriási népszerűségre tettek szert azok a KLM pilóták, akik maguk pakolták ki a gépből a csomagokat. Így próbáltak segíteni a földi kiszolgáló személyzetnek és tartani a fordulóidőt – számolt be róla az Utazómajom.

A pilótáknak abszolút nem ez lenne a feladatuk. Többek között nem használnak védőfelszerelést, nincs hozzá megfelelő képzettségük és egy szerencsétlen mozdulat után meg is sérülhetnek, ami sokkal nagyobb érvágás a további járatok szempontjából.

 A fotók tanulsága szerint a pilóták magasból, a fejük felett mindenféle létra vagy speciális csomagautomata öv nélkül rakodnak. Ha komolyabban megsérülnek a pakolásban, még a biztosító sem fog semmit téríteni, hiszen nincs a munkaköri leírásukban a poggyászmozgatást. 

A légi közlekedés szinte minden ágazata hatalmas munkaerőhiánnyal küzd, így az utasoknak érdemes felkészülniük a késésekre és hosszú várakozásokra.

Londonban a British Airways Heathrow-ról több mint 76 ezer, a Gatwickről pedig 29 400 ülőhelyet törölnek több mint 70 célállomásra, írja az index.

A BA szóvivője szerint a légi közlekedési ágazat történelmének legnehezebb időszakát éli. Az egész nyári szezonban széles körű járattörlések várhatók az egész iparágban.

csomagokat pakolnak a pilóták Londonban

Csomagokat pakolnak a pilóták Londonban (Fotó: Twitter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top