nlc.hu
Utazás

Elsüllyedt egy hajó a Kékszalagon

Elsüllyedt egy hajó a Kékszalagon

Balatonalmádi előtt elsüllyedt egy hajó a csütörtökön reggel elrajtolt Kékszalag vitorlásversenyen.

Csütörtök reggel elrajtolt az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye Balatonfüredről, a szervezők tájékoztatása szerint 516 hajó nevezett idén a tókerülő versenyre, fedélzetükön több mint 2500 vitorlázóval – számolt be az MTI.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Siófoki Obszervatóriumának előrejelzése szerint a Balaton keleti medencéjében csütörtökön 20-25 kilométer/órás délnyugati szél fúj, ami a vízközépen a legerősebb. A várakozások szerint a keleti medencében tovább élénkül a szél, akár 35 kilométer/óráig, és az élénk délnyugati szél a középső medence keleti részén délután is fennmarad és folyamatosan mérséklődve az esti órákig kitart.

Az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülõ vitorlásverseny mezõnye a rajt elõtt Balatonfüred közelében 2022. július 14-én

Az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye a rajt előtt Balatonfüred közelében 2022. július 14-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A szervezők délelőtt azonban váratlan balesetről számoltak be, az egyik versenyző hajó elsüllyedt.

Elsüllyedt hajó! Balatonalmádi előtt, Kenese irányában!!! Akik az északias irányt választották a kenesei bója felé, vigyázzanak!

– olvasható a Kékszalag hivatalos Facebook-oldalán.

A kommentek alapján az Anibel nevű hajó szenvedett balesetet, és teljesen elsüllyedt. Személyi sérülés nem történt, a legénység tagjai közül mindenki rendben van, kimentették őket, és már a parton vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top