nlc.hu
Utazás

40-42 fokos lehet szombaton a hőmérséklet

Brutális: szombaton sivatagi hőség, 40-41 fok is lehet Magyarországon

Pénteken még csak az Alföldön számíthatunk 40 fokos hőmérsékletre, de szombatra már az ország nagy része csatlakozik a sivatagi bulihoz, ahol nem kizárt a 41 vagy 42 fokos rekordhőség sem.

A napi melegrekord július 23-án eddig 39 fok volt, amit Békéssámsonon mértek. Ez szinte biztosan megdől majd szombaton, amikor szinte csak az ország nyugati és délnyugati részein találunk olyan területeket, ahol 3-assal fog kezdődni a hőmérőn mutatott szám. A szombat egyenesen pokoli lesz, de pénteken sem számíthatunk sok jóra, nagyjából 39 fokos hőmérséklet több helyen is valószínű – írja az Időkép.

Tevék

Szombaton ők is otthon éreznék magukat nálunk (Fotó: Pixabay)

A kegyetlen kánikulát egy „hidegfront” követi, ami nagyjából 5-6 fokkal hűti vissza a hőmérsékletet az országban, ami még mindig 33-35 fokos hőséget jelent, szóval azért olyan nagyon ne örüljünk neki. Pár helyütt a frontot záporok, zivatarok kísérheti, de nagyobb csapadékmennyiség sehol sem várható. Vasárnap érdemes erős széllökésekkel is számolnunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top