nlc.hu
Utazás

Londoban ragadt WizzAir-utasok

Hétfő óta várják a Wizz Air utasai, hogy Londonból Budapestre utazhassanak

A konzulátus és civil szervezet segített a törölt járat bajba jutott utasain.

Hétfőn este körülbelül két tucat magyar is szeretett volna hazarepülni az angliai Lutonból Budapestre a Wizz Air egyik járatával, de annak indulási időpontját többször is halasztották, majd végül törölték, írja a Telex. Az egyik utas elmondta, számítottak arra, hogy csúszni fog az indulás, ugyanis a Nagy-Britanniában tomboló hőhullám miatt biztonsági okokból a lutoni repteret is lezárták néhány órára hétfőn délután. 

„Más gépek is csúsztak. Aztán este 11-kor minden gépet töröltek. Elszabadult a pokol, több ezer, 50-60 gépnyi ember hömpölygött a tranzitban. Meleg volt, még a falakról is izzadtság csorgott. Benne volt a hangulatban, hogy valami balhé, törés, zúzás lesz, nagyon felfokozott volt a hangulat, de ez szerencsére elmaradt” – számolt be tapasztalatairól az egyik utas. 

A WizzAir egyik repülőgépe

Fotó: Pixabay

A törölt járat utasai, akik között grúzok, lengyelek és portugálok voltak, szerettek volna tájékoztatást kapni arról, hogy mikor és hogyan tudnak majd Budapestre jutni, de annál a kapunál, ahol a Wizz Air képviselőinek kellett volna lenniük, senkit nem találtak. Sajnos reggel sem volt senki, aki megfelelő információval szolgált volna, azért felhívták a magyar külügyet, ahol segítőkészek voltak, jegyzőkönyvet vettek föl az esetről, több munkatársuk pedig ivóvizet is szerzett a bajba jutott utasoknak, és alternatív hazajutást is szervezni kezdtek.

Mindeközben egy civil szervezet is segítséget nyújtott, vizet és élelmet szereztek a várakozóknak, a Wizz Air emberei viszont továbbra sem voltak elérhetőek, csak egy műszakjával végző stewardesst tudtak eddig elérni. Kedden ugyanis már több Wizz Air-gép is indult Magyarország felé, de ezekre már nem tudtak jegyet venni, csak tíz nap múlva indul olyan járat, amelyikre tudnának foglalni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top