nlc.hu
Utazás

Kólibaktérium-fertőzés az olasz tengerpartokon

Sorra zárták le az olasz tengerpartokat baktériumfertőzés miatt

A veszély elhárult, nem tudni, miért jelent meg a kólibaktérium a vízben.

Olaszország 22 emilia-romagnai partszakaszán péntekre fürdőzési tilalmat rendeltek el, miután az Adriai-tenger ezen része kólibaktérium-fertőzés miatt alkalmatlanná vált a fürdőzésre a vízből vett minták alapján – írja a hvg.hu. Eredetileg 28 partszakaszon tiltották volna be a fürdőzést, de a csütörtökön elvégzett új mintavételezés során hat partszakasz adatai már megfeleltek a paramétereknek, így hat strandon – Cervia Pinarellában, Bellaria Igea Marinában (Foce Vena 2, Foce Uso, Pedrera Grande Nord) és Riminiben (Torre Pedrera-Pedrera Grande Sud és Viserbella-La Turchia) – eleve nem rendeltek el korlátozást. Péntek kora délutánra pedig az összes partot megnyitották, miután a fertőzés szintje határérték alá süllyedt.

Nem tudni, miért jelent meg a kólibaktérium a partokon; Jamil Sadegholvaad, Rimini polgármestere szerint valójában nincs technikai vagy logikai magyarázat a fertőzésre, azonban szakértők szerint a rossz adatok a hőhullámnak tudhatók be. Az ilyesmit mindenesetre komolyan kell venni, tekintve, hogy a baktériumok jelenleg az emberiség legádázabb ellenségei.

Olasz tengerpart

Forrás: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top