nlc.hu
Utazás

Horvátországban több helyen is szankcionálják a strandfoglalókat

Horvátországban pénzbüntetést is kaphatnak a strandfoglalók

Nem illik elvenni a helyet az elől, aki tényleg strandolni szeretne, erre most már a horvát tengerparton is odafigyelnek.

A strandokon megszokott, hogy ha valakinek sikerült megcsípnie egy jobb helyet, azt valamilyen módon megpróbálja lefoglalni, míg ők hosszabb időre távoznak. Ennek a gyakorlatnak próbálnak véget vetni Horvátországban, az észak-adriai Novi Vinodolski partján bírságra is számíthatnak azok, akik a matracokkal vagy egyéb tárgyakkal foglalják a helyet maguknak, miközben ők éppen nincsenek is kint a víz mellett. 

Gyerekjáték a tengerparton

Fotó: Pixabay

Az RTL.hu információi szerint akár egy 1500 kunás, átszámítva  közel 80 ezer forintos büntetést is kaphat, aki elfoglalja a helyet azok elől, akik valóban strandolnak.

A Krk sziget népszerű üdülőhelyén, Baskában egyelőre nem kell bírságra számítani, de itt sem lehet csak úgy foglalni a helyet, itt ugyanis reggel 6 óra körül összegyűjtik és elszállítják a gazdátlan strandeszközöket. Ezekről persze nem kell örökre lemondani, ezeket egy megadott helyen átvehetik a tulajdonosaik, igaz, a település polgármestere szerint tavaly mindössze 39-en jelentkeztek holmijukért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top