A szél miatt újra terjed a tűz Tatárszentgyörgy térségében

nlc | 2022. Augusztus 19.
Péntek reggel még úgy tűnt, sikerült megfékezni a lángokat, melyek most már ezer hektáron pusztítanak.

A szél miatt kitörtek a lángok a tűzoltók által korábban körülhatárolt területről a Pest megyei Tatárszentgyörgy térségében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) péntek délelőtt az MTI-vel.

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Az aljnövényzet még csütörtökön gyulladt ki a Táborfalva, Tatárszentgyörgy és Örkény közötti bozótos, fás területen – emlékeztet az OKF.

Mint írják, jelenleg már mintegy ezer hektáron ég a tűz, és fák lombkoronái is begyulladtak.

A területen a dabasi, monori, ceglédi, székesfehérvári, nagykátai és kecskeméti hivatásos, valamint a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók küzdenek a lángokkal, illetve honvédségi helikopter is részt vesz az oltásban.

Az OKF péntek reggel még azt közölte, hogy megakadályozták a lángok továbbterjedését, amelyek addig 700 hektáron pusztítottak.

Facebook-oldalán a főigazgatóság arról posztolt, hogy a mostani eddig „az idei év legnagyobb tüze!”

Nemrég volt hír arról, hogy az elmúlt hetekben tapasztalt száraz időjárás jelentős terhelést okozott a tűzoltóknak, akik több megyében is létszámhiányra panaszkodnak. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai szerint idén háromszor annyi szabadtéri tűz keletkezett, mint tavaly az év azonos időszakában.

Exit mobile version