nlc.hu
Utazás

Műszerfalon felejtett napszemüveg okozta autótűz

Műszerfalon felejtett napszemüveg miatt gyulladt ki egy autó

Ha eddig te is csak ledobtad a napszemüvegedet, amikor épp nem kellett, akkor most nagyon figyelj, mert életveszélyes is lehet, ha kint hagyod a műszerfalon.
Autótűz

Azt már tudjuk egy ideje, hogy a kézfertőtlenítő géleket és folyadékokat nem szerencsés az autóban hagyni a nyár beköszöntével, de most úgy tűnik, hogy a napszemüvegeket sem érdemes a napsütötte műszerfalon tárolni.

A Nottinghamshire-i Tűzoltó- és Mentőszolgálat a hétvégén tett közzé egy fényképet a Twitteren, amelyhez ezt írták: „A nap erősen süt, de vigyázz, ez tüzet okozhat! Korábban részt vettünk egy oltásban, amelyet a műszerfalon hagyott napszemüveg okozott. Tartsd távol a fényvisszaverő tárgyakat a közvetlen napfénytől!”

A képen jól látható, hogyan olvadt meg a szélvédő egy része, és milyen károkat okozott az autóban a tűz, mielőtt a tűzoltóknak sikerült megfékezniük. És mindez egy napszemüveg miatt…

Az, hogy ez miért történhetett, szimpla fizika, ám a hozzászólók között sokan voltak, akik megdöbbenve látták, mi történt:

„Nem tudtam. Kösz!” – írta valaki, amire egy másik is kommentelő is így reagált – „Jó tudni, csúnyán néz ki. Jól tettétek, hogy figyelmeztettetek és részt vettetek az oltásban.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top