nlc.hu
Utazás

Tűzvészek Szardínián

Most Szardínia szigetén pusztítanak tűzvészek, turistákat kellett evakuálni

Nem zárható ki, hogy gyújtogatás okozta.

Több tűzvész is kitört vasárnap az olaszországi Szardínia szigetén. Nuoro térségében több luxusvillát is evakuálni kellett a tengerparton. Mindemellett turistákat kellett kimenekíteni egy kempingből, ahol egy tűz miatt több gázpalack is felrobbant.

Szardínia

Repülőgépről is oltják a tüzet Posadában – Fotó. Emanuele Perrone/Getty Images

Az erős misztrál szél is táplálja a lángokat, amelyek narancsültetvényeket is elpusztítottak a szigeten.

A római Ciampino katonai repülőtérről két Canadair típusú tűzoltó-repülőgép indult, hogy segítsen a több tucat tűzoltónak megfékezni a lángokat. Posada városának környékén hatalmas tűz van, a sziget déli részén több mezőgazdasági üzem is a lángok martalékává vált.

Szardínia

Az állatokat is biztonságba terelik a tűzvész sújtotta a Posadában – Fotó: Emanuele Perrone/Getty Images

„Bár nincs teljes bizonyosság, nehezen tudom elhinni, hogy a lángokat nem gyújtogatás okozta. Óriásiak a régiónkat sújtó károk, ez olyan seb, amely nem fog egyszerűen begyógyulni” – nyilatkozta Salvatore Piu, Muravera kisvárosának polgármestere.

Az utóbbi hetekben jelentős, emberéleteket követelő tüzek voltak Szicília szigetén is. A római kormány bejelentette, hogy súlyosbítani akarja a gyújtogatás bűncselekményének büntetési tételét.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top