nlc.hu
Utazás

Dráguló autópálya-matricák

Durván drágulnak az autópálya-matricák

Tovább laposodik az autósok pénztárcája.
M0

Már most tudni, hogy 15 százalék felett drágulnak jövőre az autópálya-matricák, egy tavalyelőtti rendelet alapján ugyanis az augusztusi infláció mértékével emelnek január elsejétől – számolt be az RTL Híradó.

A Portfolio számításai szerint a 10 napos matrica 600 forinttal, 4420-ra, a megyei 850-nel, 6300 forintra drágul egy személyautó esetében. Az egyéves sztrádahasználatért pedig 7310 forinttal többet, 54160-at kell majd fizetni januártól.

A drágább úthasználat tovább gyorsítja az inflációt a GKI szerint. A kamionosoknak, fuvarozóknak is majdnem 16 százalékkal többet fizetniük januártól. A költségek emelkedése pedig egy az egyben a fogyasztókra hárulhat a Gazdaságkutató szerint. “A pékárutól a fehéráruig minden drágulni fog. Fehéráru alatt a nagyméretű gépeket értjük, mint például a hűtőszekrény vagy a mosógép. Ezek nehéz, nagy darabok, a szállítási igény is magas, úgyhogy ezeknek az árát is nagymértékben emelni fogja az úthasználati díj emelkedése” – mondta az RTL Híradónak Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója.

Kiemelt kép: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top