Igazi ritkaságot fogtak ki a tiszai horgászok

FEL | 2022. November 15.
Miután elkészültek a fényképek, a fokozottan védett halfajt visszaengedték a Tiszába. 

Batta Attilát és barátja november 13-án,  a Tisza-parton kezdték meg a horgászatot Tiszakanyár térségében. A Pecaverzum azt írja, hogy Attila két bottal pecázott, az egyikkel pontyot, a másikkal süllőt szeretett volna fogni. A ragadozós boton 5-6 centiméteres kishal volt a csali, amelyre délelőtt érkezett a kapás.

Fotó: Pexels

„Egy erőteljes húzásra lettem figyelmes, két méterre álltam a bottól, gyorsan odaléptem, és elkezdődött a 15 perces fárasztás. Amikor először feljött a a hal a víz tetejére, akkor süllőre gondoltunk, aztán később már amurra, mert annyira harcias volt” – mesélte a Pecaverzumnak Attila.  Mint kiderült, dunai galóca kapott rá a csalira.

Végül sikerült a halat szákba terelni. Miután elkészültek a fényképek, a fokozottan védett halfajt visszaengedték a Tiszába. 

„Legutóbb egy gigantikus, külföldi fogásról írtunk: akkor 408 kilogrammos tonhalat fogtak a walesi vizeken, ez a legnagyobb kékúszójú tonhal, amit valaha sikerült kifogni ebben a térségben” – írja a BBC.  Simon Batey és barátja, Jason Nott Pembrokeshire egy órás küzdelem árán fogták ki a  mintegy 2,82 méter hosszú az állatot. 

A hatalmas fogásról a képeket itt tudjátok megnézni.

Exit mobile version