nlc.hu
Szabadidő

Gigászi tonhalat fogtak a walesi vizeken-videó

Videón, ahogy egy gigászi, több mint 408 kilogrammos tonhalat fognak ki a halászok

A gigantikus állat eddig a legnagyobb hal, amit eddig a walesi vizekből kifogtak.
tonhal

408 kilogrammos tonhalat fogtak a walesi vizeken, ez a legnagyobb kékúszójú tonhal, amit valaha sikerült kifogni ebben a térségben – írja a BBC.  Simon Batey és barátja, Jason Nott Pembrokeshire egy órás küzdelem árán fogták ki a  mintegy 2,82 méter hosszú az állatot. Egy videó is készült  a hatalmas állat kifogásáról:

A halat a hajó mellé vitték, hogy megmérjék, majd vontatták, hogy a kopoltyúkat oxigénnel lássák el, mielőtt szabadon engedték volna.

Igaz, nem tonhalak, de itthon is kifogásra kerülnek rekordnagyságú halak, augusztusban egy gigantikusra nőtt, csaknem 22 kilós pontyot sikerült kiemelni egy fiatal horgásznak Tiszatarjánnál. A hal kifárasztása hosszú ideig tartott, még csónakkal is utána kellett menni, mert elhúzta a botot. Az óriási fogás még a fiatal pecást, Emődi Lászlót is meglepte, ugyanis a tiszai rekordja eddig 12 és fél kiló volt. „Elméletileg 30 éve nem volt 20 kiló feletti ponty kifogva a Tiszán” – mesélte a horgász, aki úgy ugrott ki a sátorból – még arra sem volt ideje, hogy felvegye a cipőjét –, amikor hajnalban ráharapott a ponty a csalira. Júliusban pedig emberre is veszélyes aligátorteknősre akadtak, amely 8 kilót nyomott.

Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top