nlc.hu
Utazás

Egy literes tankolási limit

Lesz olyan benzinkút, ahol csak egy litert lehet tankolni hétfőtől

Több kisbenzinkutas a végsőkig elmegy a tankolható mennyiség korlátozásával.
tankol

A kiskutaknak küldött és az RTL Híradó birtokába került levél alapján a MOL az ellátásbiztonságra hivatkozva nem szállít azokra a kutakra, amelyekkel idén tavasszal kötött szerződést. A Független Benzinkutak Szövetsége szerint 250 ilyen kút lehet. Emiatt lesz olyan benzinkút, ahol legfeljebb 1 liter benzint lehet tankolni jövő héttől. Az RTL Híradónak nyilatkozó benzinkút-tulajdonosok azt mondják, elveszíthetik a megélhetésüket, ha nem kapnak üzemanyagot.

A végsőkig elmennek a tankolható mennyiség korlátozásával egy balassagyarmati benzinkútnál. Ide se szállít a MOL jövő héttől. Hétfőtől csak 1 litert adnak ki, mert nem zárhatnak be. “A jogszabály szerint, ha két napnál hosszabb időre bezárunk, akkor azt le kell jelentenünk a felettes szerv felé és az komoly szankciókkal jár” – mondta Tóth András tulajdonos.

Finszter Csaba, egy szigetszentmártoni benzinkút tulajdonosa – aki a fiával együtt családi vállalkozásban működteti a kutat – azt nyilatkozta, hogy tovább csökkentik a kiadható mennyiséget, de ettől tönkremehetnek.

A kiskutasok most nyílt levélben kérik a MOL-tól a szállítási korlátozás eltörlését. Levelet küldtek Orbán Viktornak is, hogy a kormány szabadítson fel készleteket a stratégiai tárolókból és töröljék el a benzinkutak üzemszünetét tiltó rendeletet.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top