nlc.hu
Utazás

Szándékosan hajtott egy másik busz elé a hős buszsofőr Budapesten

Szándékosan hajtott egy másik busz elé a hős buszsofőr Budapesten

Csak így tudta megelőzni, hogy nagyobb baj történjen.
Új MAN Lion's City A21 típusú szóló autóbusz utastere a VT-Arriva Kft. Andor utcai telephelyén Budapesten 2015. április 28-án

Nyolcan sérültek meg abban a balesetben, ami ma reggel történt Budapesten, a XVII. kerületi Helikopter úton. A mentők több egységgel is a helyszínre érkeztek, a forgalmat pedig el kellett terelni a két sérült busz miatt – írta meg a TotalCar.

A közlekedési vállalat szerint mindkét sofőr és hat utas sérült meg, a tűzoltóknak pedig feszítő-vágóval kellett kiszabadítania a járművekből a beszorult embereket.

A lap úgy tudja, hogy a baleset oka az volt, hogy az egyik busz sofőrje rosszul lett: a vele szemben haladó járat vezetője, miután észrevette, hogy kollégája a kormányra borult, úgy döntött, hogy megakadályozza a nagyobb tragédiát, saját buszával útját állja az irányítás nélkül maradt járműnek.

A BKV tájékoztatása szerint a baleset reggel 7 óra körül történt, mindkét busz 168E jelzésű volt. A frontális ütközés körülményeit a rendőrség vizsgálja, azonban arra nem tértek ki, hogy valóban szándékosan állta-e útját a sofőrjük a másik busznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top