nlc.hu
Utazás

Magyar sípályák

3 magyar sípálya biztosan zárva marad a szezonban

Rossz hírünk van azoknak, akik itthon akartak síelni vagy snowboardozni.
Bezárt sípálya

Magyarországon elvileg 9 olyan sípálya található, amelyik rendelkezik működő felvonóval, közülük 3 mégsem fogadja az idei szezonban azokat, akik határátlépés nélkül szerettek volna síelni vagy snowboardozni.

Elsőre mindenki azt gondolná, hogy az egekbe szökő energiaárak állnak a háttérben, ez azonban nem igaz. Ahogy a sielok.hu írja, az 1014 méter magasan fekvő Kékestetői Sípálya azért marad zárva, mert nem megoldott a hóágyúk vizellátása, ezért a pályák behavazását sem tudják garantálni. 

Dobogókőn azért marad el az idei síszezon, mert a régi felvonó megszüntetését követően nem tudnak újat üzembe helyezni. A folyamatos hóágyúzás sem megoldott, bizakodásra ad viszont okot, hogy tervezik egy ülőlift kiépítését és további fejlesztéseket is kilátásba helyeztek.

A szilvásváradi kis sípálya sem fogad látogatókat ezen a télen, kinyit viszont Eplény, Mátraszentistván, Visegrád, Sátoraljaújhely, Bánkút és Pécs.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top