nlc.hu
Utazás
Svájcból jött farkas vándorol Buda környékén

Svájcból jött farkas vándorol Buda környékén

Egy vándorló farkas ruccant át Magyarországra, és jelenleg a budai agglomeráció környékén járhat. A természetvédelmi őrszolgálat folyamatosan készenlétben áll.

A Gruppe Wolf Schweiz természetvédelmi csoport 26 farkasfalka sorsát követi figyelemmel, és több állatot jeladóval is felszereltek. Egy hónapja kitett térképük szerint az M237 kódnevű farkas már a Budapesthez közeli Vértesben kóborolt. Mint kiderült, a 2021-ben született és az Alsó-Rajna-völgyből útnak indult hím továbbra is Budapest térségében van. Az állat mozgása lelassult, a hollétéről tájékoztatták a magyar állatvédelmi hatóságokat is – közölte a Sokszínű Vidékkel a Gruppe Wolf Schweiz munkatársa, David Gerke.

Farkas

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) tájékoztatása szerint a farkas két hete a dél-budai agglomerációban van, de nem számítanak arra, hogy hosszabb távon is ott maradna. Napközben a kirándulóhelyektől távol eső búvóhelyén tartózkodik. A természetvédelmi őrszolgálat folyamatosan figyelemmel kíséri a jeladást. Amennyiben az hosszabb ideig kimarad, óvatos keresést indít. Kálmán Gergely, a DINPI munkatársa szerint a farkas kerüli az embereket, a települések környékén járva kimondottan óvatos. Magyarországon nem ismert olyan eset, amikor a fajta emberre támadt volna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top